Author Archives: tajulrijalannuar89

Prosedur Asas Membeli Rumah (Subsale)

Prosedur Asas Membeli Rumah Subsale Assalamualaikum. Saya dah agak lamatak menulis.Baru saja pulang dari berjalan ke Langkawi.Trip yang tak dirancang. Saya ingat saja saja nak follow ayah saya ke Langkawi.Dulu kami sekeluarga tinggal di Langkawi agak lama.Jadi ke Langkawi ini pun atas urusan ayah saya. Tapi akhirnya jadi urusan kerja saya pula. Saya dan ayah […]

Read More

I-Property Expo KLCC-Jom datang ramai ramai

Salam. Jumaat ini hingga ahad nanti saya menyertai expo I-Property di KLCC.Hari pertama sudah berakhir hari ini. Terus terang saya katakan kalau anda nak punya hartanah sendiri dan nak belajar sikit sebanyak tentang pemilikan hartanah dan jenis jenis pelaburan hartanah,anda WAJIB datang ke sini. Tak beli pun tak apa.Jangan risau.Tak marah.Saya suka rakan rakan pembaca […]

Read More

Chef (2014)- Movie pembuka semangat perniagaan

Chef 2014 -Filem Pembakar Semangat Peniaga Assalamualaikum.   Saya nak kongsikan sebuah movie.Movie ni tak lah terkenal.Saya ni peminat movie dan kalau ada movie yang worth to watch insyaAllah akan ada lah depan GSC or TGV. Tapi entah macam mana saya terlepas movie ini. Mungkin tak ditayang di Malaysia saya tak tahu lah tapi saya […]

Read More